Onsdag 10 juni

09.06.2020

Vill du veta vad den stora hemligheten är?

Jo, det är att alla vi människor har samma hemlighet. 

Vi är specialister på att jämföra vårt inre med andras yttre. "Alla andra verkar ju ha allt, verkar göra så mycket roligt, verkar ha en underbar familj, verkar vara för bra för att vara sant". Hur många har inte känt att "jag är en bluff, nån kommer snart att sticka hål i ballongen, jag kan egentligen ingenting, jag är ett stort skämt". När vi jämför oss med andra yttre kommer vi alltid att förlora! 

Vår djupaste rädsla

"Vår djupaste rädsla är inte att vi är otillräckliga. Vår djupaste rädsla är att vi är mer kraftfulla än vi förstår. Det är vårt ljus, inte vårt mörker, som skrämmer oss mest. Vi frågar oss själva "varför skulle jag vara lysande, fantastisk, talangfull och underbar"

"Men frågan är egentligen, varför skulle du inte vara det? Att du låtsas vara mindre än vad du är hjälper inte världen. Det är inte klokt att förminska sig själv för att andra inte ska känna sig osäkra i din närhet"

"Vi är födda att visa stolthet över vad vi är, den fantastiska skönhet som finns inom oss. Den skönheten finns inte bara i några av oss, den finns i oss alla! Och när vi låter vårt eget ljus stråla, ger vi  andra människor stöd att göra det samma. När vi befrias från vår egen rädsla, befriar vår närvaro automatiskt andra"

"Nelson Mandela, 1994. Dikten skrevs ursprungligen av Marianne Williamsson"

/Namaste