Tisdag 7 juli

07.07.2020

När saker eller ting inte fungerar som man vill så har man flera alternativ att reagera på det. Själv har jag haft strul med min hemsida och inte lyckas ta mig in för att kunna ge dig dagliga visdomar och budskap. När sånt händer är det lätt att låta tanken komma som  -märklig människa det där, hon skall komma med visdomar varje dag, men inte ens det lyckas hon med, -sen som vanligt, kan inte hålla det hon lovar, -men kan du inte bara få tekniken att fungera, är du talanglös?, -varför skall du lova saker som du inte kan lova? osv osv. 

Hjärnan är inte alltid vår bästa vän i alla lägen. Visste du att vi tänker ungefär 60-70 000 tankar varje dag? Oftast är det samma tankar som gnager inom oss och vi kan inte skilja oss från tankar - dom kommer att finnas där för evigt. När vi jämför oss med andra människor kommer vi alltid att förlora eftersom vi jämför oss med vårt inre med andras yttre. För vi är specialister på att inte visa vårt inre i det yttre (oftast). 

Jag bestämde mig när tekniken strulade att acceptera läget, tränat på tillit och förstod att jag inte kunde påverka situationen eftersom den är utanför min kontroll. Allt som jag inte kan påverka är lika bra att släppa. Det tar för mycket energi. 

Stress kan kallas onödig ifall vi reagerar på situationer eller svårigheter som förvärrar allt. Detta är något som vi skapar själva. Det sker när vi kämpar emot det som händer eller har hänt, när vi låtsas att vi inte känner det vi egentligen känner. Det kan vara att man får ångest över att kunna få ångest eller är stressad över att man är stressad. När vi inte tillåter oss att vara människa med tankar och känslor, så går vi emot nått som är naturligt. När vi dömmer oss för att ha en känsla, då ställer vi orimliga och omöjliga krav på oss själva. 

/Namaste