Föreläsningar/Föredrag

Föredrag - Det är aldrig för sent att må lite bättre

Livet går vidare. Tänkt positivt. Släpp taget. Klyschorna kring sorg är ofta många, men sällan till någon hjälp. Vi får lära oss mycket om hur vi skaffar oss saker, men förvånansvärt lite om hur vi kan hantera förluster och förändringar.

Bristande kunskap om hur vi kan bearbeta våra sorger och förluster leder ofta till betydande svårigheter för den drabbade - oavsett om det handlar om separationer, omorganisationer, konflikter, död, ovänskap, sjukdom eller andra förluster.

Det är aldrig för sent att må lite bättre - är ett 60 minuters föredrag som ger er inblick i ämnet sorg - och om hur ni kan hantera förluster och förändringar.

Under föredraget får ni veta mer om:

  • Förluster som orsakar sorg
  • Sorg och vanliga sorgereaktioner
  • Myter om sorg
  • Tillfälliga lättnader
  • Hur ni möter människor i sorg

Föredrag - Boosta lymfsystemet & stärk ditt immunförsvar

En härlig workshop med fokus på lymfsystemet - "det bortglömda systemet" Lymfsystemet är ett av kroppens största system och är viktig för vår hälsa. Många vet dock inte hur man tar hand om det på bästa sätt och varför vet vi så lite om det? Under dessa timmar skall vi boosta lymfsystemet med:
  • Genomgång hur lymfsystemet fungerar och dess viktiga funktion
  • Yogaövningar
  • Den viktiga andningen

Föredrag - "Fascia" är det bara ett modeord?

Under några timmar djupdyker vi i fascians värld med ett större och vidare perspektiv. Vad är fascia, vad gör den, hur fungerar det, vad påverkar den? Massor av nyttigheter och hur du skall göra för att må bra!


Föredrag - Att sitta lugnt i båten när vågorna går höga

Under denna workshop kommer vi titta på ACT-behandlingens sex nyckelkomponenter. Inom modellen arbetar man normalt med: 1) Frikoppling från språket (defusion), 2) Acceptans, 3) Självet som utgångs punkt, 4) Kontakt med här och nu, 5) Värderingar samt 6) Handling.

Varje komponent innehåller olika tekniker och metaforer som är framtagna för att skapa ett psykologiskt sammanhang varifrån det är möjligt att uppleva negativa tankar, känslor, fysiska förnimmelser och minnen. Målet med ACT är att hjälpa klienten eller kursdeltagaren att ta steg i riktning mot vad som är viktigt i dennes liv med all sin historia och reaktioner som kan dyka upp

Under workshopen kommer vi jobba med några enklare övningar i ovanstående nyckelkomponenter


Föredrag - Att vila i sig själv

Har du stött på råd om hur livet bör levas från olika håll och kanter. Förmodligen.Kom ihåg att det är du som är expert på ditt liv och du befinner dig på en livsresa, en resa som har sina utmaningar. Det händer saker på din resa som gör att du fastnar, ställs inför svåra val, stressande situationer som gör dig sömnlös, ibland går vi också vilse. Din kropp är en helhet, utan början eller slut, din kropp är inte uppdelad i bitar - du är himlen och inte molnen som drar förbi. Du är tillräckligt stor för att rymma allt du upplever precis som himlen har plast för alla moln. Välkommen på denna workshop - Att landa i sig själv, med övningar i medveten närvaro, sensing yinyoga, avslappning och andning.