Sensing YinYoga/Sensing stol

Inget nytt, ingen ny yogaform - bara som vi alltid varit ämnade att vara/göra, rörelser som redan ligger i vår kropp. Sensing innehåller inga linjeringar eller korrigeringar och är ALLTID på din kropps villkor. Det är när vi rör oss på det här sättet som vi börjar nysta upp vår bindväv, vi återfuktar den och gör den mjuk och följsam igen, för allt är FLÖDE.

Pandikulation är hjärtat i Sensing,  man kan säga att det är som en "kroppsgäsp". Det är något som du gör precis när du vaknat, eller när du suttit vid skrivbordet en stund och känner för en förändring.  Det är helt enkelt en helkroppsaktivering som gör mer för vårt nervsystem än vad vi kanske tror eller vet idag.

Så när vi gör en kroppsgäsp så gör vi det på en inandning. Vi håller sedan och upplever att vi expanderar, spänner ut. När vi sedan andas ut så gör vi det i en fullständigt avslappnad känsla och låter kroppen mjukna helt och hållet efteråt. Det är så här djur och små barn gör - flera gånger per dag. Nått som vi vuxna verkar tappat bort. Kan det vara så att avsaknaden av just pandikulation kan bidra till fysiska besvär?

När vi har utsatt kroppen för ett trauma, med mindre bra tankar eller stress under en längre tid så sker det en mer eller mindre en permanent låsning i muskler och mjuka vävnader. Ni vet när axlarna sitter uppe vid öronen och det är omöjligt att få ner dom. Då vet vi att nervsystemet har gått in och låst våra muskler.

Med denna yogaform jobbar vi tillsammans med att lyssna inåt, vad behöver vi just NU? Under pandemin har vi dragit ner på klasser, men hoppas kunna dra igång igen under våren -2022


...