Aktuella behandlingar 

Fasciabehandling med kroppsbalansering
Klassisk Japansk Reiki & Reiki på distans

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet - en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet. Reiki är en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe. Vid distans sker behandlingen i klientens hem eller annat ställe som är lugnt och tryggt. Det fungerar nästan på samma sätt som vid en fysisk behandling. Vi sätter en intention kring denna behandling och tar ca 20 minuter att genomföra. Ett samtal genomförs efteråt som vanligt. 

ReikiMassage 

Denna massage berör både känslor och minnen i kroppen som skapat spänningar. Massagen läker på alla nivåer genom energiöverföring och ger en avslappning som är harmonisk. En behandling tar cirka 60 + 10 minuter och du ligger bekvämt på en brits med filt om du vill, det är vanlig att börja frysa lite under en behandling. Behandlingen inleds med 5 minuters energiöverföring och avslappning. Vid helkroppsmassage har du endast underkläder på dig. Under behandlingen pratar vi inte, har du funderingar så tar vi det innan behandlingen och efteråt samtalar vi om eventuella obalanser och upplevelser. Alla upplever behandlingen olika, men för dom flesta upplevs det varmt och behagligt, det är lätt att man somnar eller blir djupt avslappnad. Vid vanlig massage tillförs ingen energi, det är därför Reiki-massagen blir så kraftfull.

Chakrabalansering 

Chakrabalansering är ett av det viktigaste vi kan göra för att uppnå blanserade charken som de endokrina körtlarna styrs av och därmed uppnå en fungerande fysisk kropp, harmoniska känslor och blanserade tankar. En behandling tar cirka 40 minuter och du ligger bekvämt på en brits med filt om du vill, det är vanligt att börja frysa lite under behandlingen. Det kan vara bra med bekväma kläder, men är inget måste. Under behandlingen pratar vi inte, så har du funderingar så tar vi det innan och efteråt samtalar vi om eventuella obalanser och upplevelser. Alla upplever behandlingen olika, men för dom flesta upplevs det varm och behagligt och det är lätt att man somnar eller blir djupt avslappnad.  

Chakraläkning (healing) 

Energi kanaliseras för att hela och balansera energikroppen samt klippa negativa bindningar som man kan ha till personer, platser och omständigheter i tidigare generationer. Olika besvär berättar när något är i obalans i chakrasystemet. Den fysiska manifestationen av en obalans i enerigerna kommer att bli synlig någonstans i kroppen. Under behandlingen jobbar jag med att stärka och balansera dina chakran efter det klassiska 7-chakrasystemet. Du ligger klädd (gärna mjuka och behagliga kläder) på en brits i avslappnande former. Först på rygg och sedan på mage.

Aurastrykning

Auraavstrykning kan göras varje dag på både barn och vuxna. Den harmoniserar, balanserar och healar den fysiska kroppens aura. Vid denna korta men intensiva behandling sitter klienten på en stol. Först görs strykning av tankeauran, sedan känsloauran och sist eteriska auran. Känsloreaktioner kan uppstå, det är viktigt att vara kvar i sina känslor. Behandlaren finns kvar som stöd under hela processen. 

Hantera stress och främja din hälsa 

ACT är en kurs som baseras på senaste forskningen kring stress och välmående. Du får konkreta evidensbaserade verktyg för att lära dig hantera livets stress och leva ditt liv i mer samklang med dina livsvärden. Varje tillfälle är 1,5-2 timmar och mellan träffarna får du öva hemma på olika uppgifter. Bästa resultat är om träffarna är varannan vecka. Boka gärna in alla dina 8 tillfällen vid bokningen, så vi får flyt i hela kursen.  

Sorgbearbetning 

Dödsfall, separationer och andra förluster gör att en del av våra drömmar, förhoppningar och förväntningar på framtiden spricker. Det är normalt och naturligt att då gå igenom relationen och upptäcka en del saker som vi önskat hade varit bättre eller annorlunda. Saker vi önskat att vi hade sagt eller inte sagt. Saker vi önskat att den andra personen hade sagt eller inte sagt.

Oförlöst sorg beror nästan alltid på något okommunicerat av känslomässig natur. För att läka sorgen över en förlust behöver vi därför ta reda på alla outtalade och okommunicerade känslor i relationen. Därefter sätter vi ord på våra känslor och kommunicerar dessa. Att släppa taget och gå vidare är vanliga råd vid förluster. Skulle vi inte göra det om vi bara visste hur?

Sorgbearbetningen hjälper dig att bearbeta och förlösa smärtan och sorgen över dina förluster. Erfarenhet visar att du då försonas med det förflutna och känner frid. Ett annat resultat blir att du får en öppnare relation till dig själv och andra, samt att du får ny energi och livslust.

 Kurslängd: 8 veckor.

Omfattning: Ett möte á 60 minuter per vecka, samt cirka 2 timmar för hemuppgifter. Kursledare: Therese Samuelsson
Plats: Hälsans Hus i Umeå
Avgift: Se respektive kurs.
Övrigt: Kursmaterial & fika ingår. Kurslitteratur kan eventuellt tillkomma. 

Lymfflödesaktivering (massage)

Denna behandlingsform är specifikt utformad för att sätta fart på flödet och trimma lymfsystemets förmåga att transportera bort slaggprodukter, överskottsvätska, inflammationsämnen. Man kan säga att man under denna massage rensar igenslammade avloppsrör & storstäder. Genom strykningar, skakningar och mjuka grepp stimuleras lymfan. Djupandning är också en viktigt del i behandlingen och lärs ut under första besöket. Ett bra flöde minskar svullnad, stelhet, smärta och ökar immunförsvaret, smidigare vävnad, välmående. Lymfaktiveringen är en rätt mild och avslappnad/lugnande behandling som passar alla oavsett krämpor och ålder. Har du svullnad, värk, stelhet, smärta eller dåligt immunförsvar? Då passar denna massage dig extra bra. 

Stödsamtal

Upplever du att det finns något som hindrar dig i livet, att det inte blev som du hade tänkt? Står du och stampar på ruta ett utan att veta hur du skall ta dig vidare? I denna situation kan man ibland behöva prata med en utomstående person. Vid det första samtalet hjälps vi åt att definiera situationen och klargöra dina tankar, känslor och eventuella hinder.  

Reiki på djur 

Djur känner instinktivt av mera energier än vi människor och är mera mottagliga för Reiki och behöver inte lika långa behandlingar som vi människor. Att ge Reiki till djur sker på djurets villkor, det är inte alltid det fungerar med handpåläggning, det kan fungera med att bara hålla händerna en bit från kroppen. När djuret upplever sig fått tillräckligt med Reiki brukar dom gå iväg och man ser att djuret är nöjd.

Reiki är avstressande och ger djup avslappning för djur precis som för människor, lindrar smärta, stimulerar nervsystemet och främjar blod- och energicirkulationen i kroppen och påskyndar därför läkning av såväl sårskador som hälta, sträckningar och muskelbristningar. 

Reiki ersätter inte veterinärvård, är djuret sjuk är det veterinär som skall tillkallas. Det är du som djurägare som ansvarar för att ditt djur får den veterinärvård som den behöver!

Djurkommunikation 

Djur kommunicerar hela tiden och skickar oss signaler, men det kan vara svårt för oss människor att förstå dessa. Genom en djuravläsning kan du får reda på hur ditt husdjur mår och tillsammans genom vägledning få en bättre relation. Jag läser av djurets energier och djuret "pratar" med mig genom telepati och bilder. På så sätt kan jag tolka och förmedla den information som jag får till mig från djuret till dig som ägare. Jag diagnostiserar inga sjukdomstillstånd, så har ni starka misstankar till sjukdom så kontaktas närmaste veterinär! Din bokade tid avser ett telefonsamtal där jag ringer upp dig och sedan gör djuravläsningen. Min avläsning kommer sedan till dig via ett mail. Jag utför alla djuravläsningar på distans.  

Änglaläsning

Låt änglarna ge dig klarhet i dina frågor, stora som små. Ta del av positiva budskap, råd och stärkande vägledning som du behöver här och nu. En änglaläsning syftar till att du skall uppnå din fulla potential, genom motivation och uppmuntran på din personliga resa. Har du funderingar kring kärlek, hälsa, arbete eller livsväg? Då ska änglarna uppmuntra och hjälpa dig att se din situation klarare och ge dig vägledning. Vad som händer sedan beror på vad du själv väljer att göra. Änglarna vill att du skall uppnå ditt bästa jag, så även din livsväg. Livsenergi & Hälsa jobbar med änglakort som ger en klar och tydlig vägledning från änglarna. Du kan ställa upp till 5 frågor. Har du inga specifika frågor du vill fråga om, får du ändå hjälp från änglarna för att tydliggöra vad som är på gång just nu i livet. Hur går det till? Denna tjänst sker på distans. Du bokar en tid för änglaläsning. Skriver dina frågor i kommentarsfältet. Budskap, råd, vägledning och uppmuntran från änglarna skrivs ner och mailas till dig inom 2 dygn. Ibland kan väntetiden vara upp till 5 dygn beroende på förfrågan.  

Tidigare liv - avläsning